×

Ficatropin

Cutie x 3 blistere a câte 10 capsule/blister
Ficatropin este un supliment alimentar marca Adya Green Pharma care vine în susținerea funcțiilor hepatice și buna funcționare a ficatului, cu o compoziție complexă și o combinație inedită de ingrediente active, printre care și brevetul Siliphos Phytosome al celor de la Indena S.p.A., compus inovator care asigură o biodisponibilitate superioară față de produsele clasice cu silimarină/silibinină.

Ficatropin este un supliment alimentar marca Adya Green Pharma care vine în susținerea funcțiilor hepatice și buna funcționare a ficatului, cu o compoziție complexă și o combinație inedită de ingrediente active, printre care și brevetul Siliphos Phytosome al celor de la Indena S.p.A., compus inovator care asigură o biodisponibilitate superioară față de produsele clasice cu silimarină/silibinină.

Apigenina este un compus natural din clasa flavonoizilor care se găsește în cantități mai însemnate în florile de mușețel, dar și în pătrunjel și portocale. Apigenina blochează procesele celulare care duc la apariția inflamației, dar contribuie și la neutralizarea radicalilor liberi și reducerea stresului oxidativ, acțiuni care, la nivel hepatic, sunt traduse printr-o stare optimă de funcționare. Aceste acțiuni , împreună cu inhibarea COX2 (enzimă implicată în formarea tumorilor) au arătat în studii care urmează a fi reconfirmate că apigenina este un adjuvant în tratarea diferitelor forme de cancer. Totodată, apigenina are și rolul de a diminua colesterolul, dar și nivelul de zahăr din sânge, ajutând la reducerea greutății corporale. Printre alte proprietăți, mai enumerăm:

 • creșterea performanțelor fizice;
 • reducerea nivelului de cortizol din organism;
 • creșterea capacității de concentrare și învățare;
 • protecție vasculară;
 • reducerea stărilor anxioase.

 

Colina este un compus organic esențial pentru organism, fiind implicat în formarea acetilcolinei (neurotransmițător al sistemului nervos), dar și a fosfatidilcolinei (fosfolipidă cu rol în menținerea integrității membranelor celulare). Este implicată în sinteza unei substanțe cu rolul de a exporta colesterolul din ficat, dar și în metabolismul glucidelor și lipidelor în așa fel încât lipsa colinei din organism poate crește riscul de steatoză hepatică și acumulare de grăsimi în exces la nivel celular (ficat gras) și chiar la leziuni hepatice.

Colina se găsește în mod natural, printre altele,  în brocoli, ouă, somon, varză, fasole, soia, însă eventualele carențe pot fi prevenite și prin utilizarea unui supliment alimentar cu colină.

 

Siliphos® este un ingredient Indena, din categoria fitozomilor, în care unul din compușii principali, silibina, este asociată cu fosfolipide în vederea optimizării bioabsorbției.

Silibina sau silibinina este compusul principal din silimarină, un extract de flavonoide care se obține din semințele de armurariu (Silybum marianum). Recunoscut pentru proprietățile hepatoprotectoare, este folosit ca adjuvant în diferite afecțiuni hepatice, dar și  profilactic în cazul expunerii la substanțe sau compuși toxici, inclusiv alcool și medicamente. Proprietățile sale hepatoprotectoare și hepatoregeneratoare sunt explicate în studii clinice prin stimularea sintezei și activității enzimelor responsabile de detoxifiere, dar și prin blocarea toxicității oxidative a produșilor dăunători precum alcoolul, ciupercile, unele medicamente (efect antioxidant).

Astfel, profilul farmacocinetic îmbunătățit al Siliphosului prin formularea Phytosome crește absorbția ingredientului activ în organism , conducând, astfel, la efectele terapeutice scontate  și la un produs de calitate superioară pentru consumatorul final pentru care complianța este și mai mult îmbunătățită datorită administrării unei singure capsule pe zi.

 

AVERTIZĂRI/PRECAUȚII

 

A se păstra ferit de căldura, lumină şi umiditate.

A nu se lăsa la îndemâna si vederea copiilor mici.

Acesta este un supliment alimentar. Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi specific; adăugaţi exerciţiile fizice corespunzătoare şi echilibru mental.

A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.

A se consuma, de preferință, înainte de sfârșitul datei de expirare înscrisă pe ambalaj.

 

INGREDIENTE

 

Ingrediente: colina bitartrat, extract din flori de Mușețel (Matricaria chamomilla) apigenin min. 1,2%, siliphos® cu conținut min.30% silibină /fosfolipide, celuloză microcristalină, stearat de magneziu vegetal (agent antiaglomerant).

 

Informații nutriționale ale substanțelor active

Conținut per capsulă

VNR*

Colina bitartrat

200,00mg

*

Siliphos© cu conținut min.30% silibină/fosfolipide

100,00mg

*

Extract din flori de Mușetel (Matricaria chamomilla) apigenin min. 1,2%

50,00mg

*

 

* VNR- Valoarea Nutrițională de Referință cf. Regulament 1169/2011.

 

MOD DE UTILIZARE

1 capsulă/zi după masa de prânz sau seară, pe o perioadă de trei luni;

Doza poate fi crescută la 2-3 capsule/zi numai la recomandarea consultantului de specialitate!

 

MOD DE PREZENTARE

Cutie x 3 blistere a câte 10 capsule/blister.

Compoziția complexă a Ficatropinului îi conferă o serie de proprietăți benefice organismului, cum ar fi:

 • ajută la menținerea funcției normale a ficatului (îmbunătățește funcția de regenerare și detoxifiere a ficatului);
 • este implicat în metabolismul normal al lipidelor și homocisteinei datorită conținutului de colină ;
 • crește rezistența organismului în perioadele de suprasolicitare fizică, dar și mentală, crescând capacitatea de concentrare și învățare prin conținutul de apigenină , antioxidant implicat în neutralizarea radicalilor liberi;
 • este implicat în sinteza acetilcolinei (important neurotransmițător) și fosfatidilcolinei, fosfolipidă cu rol important în menținerea integrității membranelor hepatocitare;
 • stimulează enzimele implicate în procesele de detoxifere și regenerare hepatică datorită silibinei din compoziție, fiind util în protejarea ficatului împotriva toxicității alcoolului, medicamentelor în exces sau altor dăunători;
 • formularea de Siliphos Phytosome îi conferă produsului biodisponibilitate crescută, superioară suplimentelor obișnuite cu silimarină , conducând la efecte sporite și mai rapide (absorbția principiilor active este crescută).

Prin intermediul Siliphos Phytosome, Ficatropin este recomandat adulților :

 • pentru susținerea unei funcții hepatice optime;
 • în perioadele de efort fizic susținut sau în cazul sportivilor pentru creșterea rezistenței organismului, precum și în perioadele de stres;
 • pentru combaterea toxicității diverselor substanțe dăunătoare, precum alcoolul și medicamentele, în cure de detoxifiere sau cure de reducere a greutății corporale;
 • pentru combaterea acțiunii radicalilor liberi oxidanți de la nivel hepatic;
 • adjuvant în cazul unor afecțiuni ce implică degradarea funcțiilor hepatice (steatoză, hepatite de diverse etiologii);
 • pentru susținerea sănătății ficatului în cazul persoanelor cu stil de viață agitat sau dezordonat.