×

LiliTUSS Elixir sirop pentru copii

Flacon 200 ml

LiliTUSS Elixir sirop pentru copii este un supliment alimentar pe bază de plante medicinale cu acțiune combinată benefică în afecțiunile aparatului respirator care implică tuse de diferite etiologii, dar și în restabilirea confortului căilor respiratorii.

LiliTUSS Elixir sirop pentru copii este un supliment alimentar pe bază de plante medicinale cu acțiune combinată benefică în afecțiunile aparatului respirator care implică tuse de diferite etiologii, dar și în restabilirea confortului căilor respiratorii.

 

COMPOZIȚIE

Ingrediente pentru 100 ml: extract hidroalcoolic fluid (tinctură) din Patlagină (Plantago lanceolata) 5,00ml, extract hidroalcoolic fluid (tinctură) din Cimbru-de-cultură (Thymus vulgaris) 2,50ml , extract hidroalcoolic fluid (tinctură) din  Grindelia (Grindelia robusta) 2,00ml , extract hidroalcoolic fluid (tinctură) din Ciuboțica-cucului (Primula veris) 1,00ml, apă purificată, agent de îngroșare:gumă de xantan, arome: lămâie, conservant: sorbat de potasiu, corector de aciditate: acid citric monohidrat, îndulcitori: zahăr, miere polifloră.

 

AVERTIZĂRI/PRECAUȚII

 • Produsul conține zahăr și miere!
 • Produsul conține alcool etilic (3,9g/100ml; 0,039g/ml).
 • A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor mici.
 • Acesta este un supliment alimentar. Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi specific; adăugaţi exerciţiile fizice corespunzătoare şi echilibru mental.
 • A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.
 • A se consuma, de preferință, înainte de sfârșitul datei de expirare înscrisă pe ambalaj.
 • A se consuma cu prudență în timpul sarcinii!
 • A se utiliza în maximum 3 luni de la data deschiderii flaconului.
 • A se păstra la frigider (4-8°C) după deschidere.
 • Se recomandă agitarea energică a flaconului înainte de utilizare!
 • Produsul poate prezenta sediment care nu îi afectează calitatea și eficacitatea!
 • Contraindicat persoanelor diabetice!
 • Acest supliment alimentar se administrează indiferent de orarul meselor, putând fi amestecat în diverse băuturi non-alcoolice (apă, sucuri, ceaiuri etc.).
 • Nu este recomandat persoanelor cu sensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

 

MOD DE ADMINISTRARE

Copii cu vârste între 2 și 6 ani: câte 1 linguriță cu sirop de 2 ori pe zi.

Copii cu vârsta de peste 6 ani: câte 2 lingurițe cu sirop de 2 ori pe zi.

 

MOD DE PREZENTARE

Flacon 200 ml

Pătlagina este utilizată în tusea  productivă pentru efectul expectorant, fiind folosită în afecțiuni ale tractului respirator și pentru efectul emolient, antiseptic și antibacterian (efectul emolient fiind sporit și de mierea din compoziția produslui). Fluidifică secrețiile bronșice, elimină mucusul și sputa, decongestionează căile respiratorii.

Ciuboțica cucului are acţiune antispastică, emolientă, fluidifiantă a secreţiilor bronşice, secretolitică, fiind ,astfel, util atât în tusea umedă, cât și în cea uscată.

Cimbrul de cultură conține timol care este principiul responsabil pentru acţiunea expectorantă şi antiseptică cu efect asupra infecţiilor respiratorii. Acţiunea expectorantă ajută la creşterea secreţiei fluidului mucos la nivel bronşic şi ajută la eliminarea flegmei prin amplificarea mişcărilor ciliare.

Grindelia este în special utilă pentru tratarea afecţiunilor respiratorii. Grindelia acţionează asupra distribuţiei cardio-pulmonare în cazul tusei uscate. Grindelia este un remediu eficient pentru bronşită.

Mierea din compoziție contribuie la un efect emolient crescut, dar și la menținerea sănătății tractului respirator superior și inferior.

Datorită unui sinergism de potențare a acțiunii celor 4 componente principale, LiliTUSS pentru copii este un remediu eficace recomandat în caz de bronşite, pneumonie, astm bronşic, răceală și gripă sau orice disfuncţii respiratorii asociate , în special, sezonului rece pentru tratarea tusei umede sau uscate, iritative prezentă în astfel de afecțiuni și pentru restabilirea confortului de la nivelul căilor respiratorii.