×

LiliTUSS Elixir sirop pentru adulți

Flacon 200 ml

LiliTUSS Elixir sirop pentru adulți este un sirop din categoria suplimentelor alimentare care conține o combinație de 6 plante sub forma a 2 tipuri de extracte (decoct și tinctură) și 2 uleiuri esențiale. Aceste caracteristici conferă siropului acțiunea unui balsam emolient și protector al căilor respiratorii. Formula îmbogățită cu miere și uleiuri de mentă și anason completează eficiența siropului și îi conferă acestuia un gust plăcut.

LiliTUSS Elixir sirop pentru adulți este un sirop din categoria suplimentelor alimentare care conține o combinație de 6 plante sub forma a 2 tipuri de extracte (decoct și tinctură) și 2 uleiuri esențiale. Aceste caracteristici conferă siropului acțiunea unui balsam emolient și protector al căilor respiratorii. Formula îmbogățită cu miere și uleiuri de mentă și anason completează eficiența siropului și îi conferă acestuia un gust plăcut.

 

AVERTIZĂRI/PRECAUȚII

 • Produsul conține zahăr și miere!
 • Produsul conține alcool etilic!
 • A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor mici.
 • Acesta este un supliment alimentar. Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi specific; adăugaţi exerciţiile fizice corespunzătoare şi echilibru mental.
 • A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.
 • A se consuma, de preferință, înainte de sfârșitul datei de expirare înscrisă pe ambalaj.
 • A se consuma cu prudență în timpul sarcinii!
 • A se utiliza în maximum 3 luni de la data deschiderii flaconului.
 • A se păstra la frigider (4-8°C) după deschidere.
 • Se recomandă agitarea energică a flaconului înainte de utilizare!
 • Produsul poate prezenta sediment care nu îi afectează calitatea și eficacitatea!
 • Contraindicat persoanelor diabetice!
 • Acest supliment alimentar se administrează indiferent de orarul meselor, putând fi amestecat în diverse băuturi non-alcoolice (apă, sucuri, ceaiuri etc.).
 • Nu este recomandat persoanelor cu sensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 100 ml: extract apos (decoct) din Lichen-de-piatră pulbere extract 4:1 (Cetraria islandica) 10,00ml , extract apos (decoct) din rădăcină de Nalba mare (Althaeaofficinalis) 10,00ml, extract hidroalcoolic fluid (tinctură) din Patlagină (Plantago lanceolata) 5,00ml , extract hidroalcoolic fluid (tinctură) din Cimbru-de-cultură (Thymus vulgaris) 4,00ml , extract hidroalcoolic fluid (tinctură) din  Grindelia (Grindelia robusta) 2,00ml , extract hidroalcoolic fluid (tinctură) din Ciuboțica-cucului (Primula veris) 1,00ml, ulei Mentă-de-câmp (Mentha arvensis), ulei Anason stelat (Illicium verum), conservant: sorbat de potasiu, corector de aciditate:acid citric monohidrat, îndulcitor:miere polifloră, izoglucoză.

 

MOD DE ADMINISTRARE

Adulți: câte 2 lingurițe (5ml) cu sirop de 3-5ori pe zi

(La recomandarea medicului aceste doze pot fi mărite)

 

MOD DE PREZENTARE

Flacon 200 ml

Pătlagina este utilizată în tusea  productivă pentru efectul expectorant, fiind folosită în afecțiuni ale tractului respirator și pentru efectul emolient, antiseptic și antibacterian (efectul emolient fiind sporit și de mierea din compoziția produsului). Fluidifică secrețiile bronșice, elimină mucusul și sputa, decongestionează căile respiratorii.

Ciuboțica cucului are acţiune antispastică, emolientă, fluidifiantă a secreţiilor bronşice, secretolitică, fiind ,astfel, util atât în tusea umedă, cât și în cea uscată.

Cimbrul de cultură conține timol care este principiul responsabil pentru acţiunea expectorantă şi antiseptică cu efect asupra infecţiilor respiratorii. Acţiunea expectorantă ajută la creşterea secreţiei fluidului mucos la nivel bronşic şi ajută la eliminarea flegmei prin amplificarea mişcărilor ciliare.

Grindelia este în special utilă pentru tratarea afecţiunilor respiratorii. Grindelia acţionează asupra distribuţiei cardio-pulmonare în cazul tusei uscate. Grindelia este un remediu eficient pentru bronşită.

Uleiul de mentă, cât și uleiul de anason au efect calmant și expectorant, contribuind la decongestionarea căilor respiratorii și subțierea mucusului.

Nalba mare, datorită conținutului ridicat de mucilagii, are o deosebită acțiune, emolientă, dar  și expectorantă și fluidifiantă asupra secrețiilor bronșice.

Lichenul de piatră  are efect antiinflamator datorită conținutului de lichenină (polizaharid) util în traheobronsite. Este, de asemenea, emolient și calmant, contribuind din plin la efectul de balsam al siropului.

Mierea din compoziție contribuie la un efect emolient crescut, dar și la menținerea sănătății tractului respirator superior și inferior.

Se recomandă adulților cu afecțiuni ale tractului respirator care implică tuse seacă, iritativă, dar și tuse cu expectorație (bronșite, traheobronsite, astm bronșic, răceală, gripă, pneumonie) sau orice condiție de natură să afecteze sănătatea tractului respirator superior și inferior.