×

Importanța L-Argininei pentru organism

Importanța L-Argininei pentru organism
L-arginina este un aminoacid care ajută organismul să producă proteine. Poate fi obținut în mod natural din dietă, dar se găsește și sub formă de supliment alimentar (Lili Dose L-arginina). Alimentele bogate în L-arginină includ proteine vegetale și animale, precum: produsele lactate, carnea de pasăre, pește și nucile. L-arginina ajută, de asemenea, la eliminarea corpului de amoniac (un produs rezidual) și stimulează eliberarea de insulină. În plus, corpul tău folosește arginină pentru a produce oxid nitric (un compus care relaxează vasele de sânge).

Beneficii

Prin îmbunătățirea fluxului de sânge în organism, unii cercetători afirmă că L-arginina poate ajuta în cazul afecțiunilor cardiace, cum ar fi: durerea toracică (angina pectorală), hipertensiunea arterială, crampele picioarelor și slăbiciunea datorată arterelor obstrucționate și disfuncția erectilă (DE).

L-arginina este recunoscută și pentru întărirea sistemului imunitar, pentru a îmbunătăți performanța atletică, pentru a scurta timpul de recuperare după operație și pentru a facilita pierderea în greutate. L-arginina este folosită de asemenea, în culturism.

În urma studiilor efectuate s-a constat că L-arginina poate aduce beneficii bărbaților cu disfuncție erectilă, cunoscută și sub numele de DE. Se crede că L-arginina mărește oxidul nitric și, la rândul său, relaxează mușchii și permite un flux sanguin crescut către corpurile cavernoase ale organului masculin. Ca urmare, vasele de sânge din organul genital se dilată, ceea ce poate ajuta la menținerea erecției.

L-arginina în combinație cu un acid gras omega-3 și nucleotide s-a demonstrat că poate reduce timpul de recuperare, protejează organismul împotriva infecțiilor și grăbește vindecarea rănilor după intervenția chirurgicală. 

Reduce riscul de apariție al afecțiunilor cardiovasculare.
Prin dilatarea vaselor, oxidul nitric (compusul în care este transformată arginina în organism) permite o circulație mai bună a sângelui și împiedică formarea cheagurilor care pot bloca arterele și cauza infarct sau alte evenimente cardiovasculare. Persoanele care au administrat acest aminoacid pe o perioadă îndelungată (minim 8 săptămâni) au înregistrat o creștere a fluxului sanguin .